Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013


Πρόγραμμα δράσεων Εθελοντικής Ομάδας Μήλου
Ιανουάριος – Αύγουστος 2013

Η Εθελοντική Ομάδα Μήλου, μέσα από διάλογο με κατοίκους, αλλά και συλλόγους και φορείς του νησιού μας, άκουσε τις επισημάνσεις και τις προτάσεις τους, σχετικά με το πως θα μπορούσαν να συμμετέχουν περισσότεροι εθελοντές, ώστε να είναι και τα αποτελέσματα τα καλύτερα δυνατά και αλλάζει τον τρόπο οργάνωσης των «δράσεων».
Για το πρώτο εξάμηνο του 2013 έχει προγραμματίσει τις παρακάτω δράσεις:
·         Κυριακή 24 Μαρτίου δεντροφύτευση στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας της Γης (20 Μαρτίου), αλλά και της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας (21 Μαρτίου).
·         Κυριακή 14 Απριλίου «καθαρίζουμε τη Μήλο σε μια μέρα» στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής καμπάνιας καθαρισμού «Let's do it Greece καθαρίζουμε την Ελλάδα σε μια μέρα».
·         Σάββατο απόγευμα 27 Απριλίου «Πασχαλιάτικη Προετοιμασία». Ακολουθώντας τα έθιμα του νησιού μας, καθαρίζουμε, ασπρίζουμε και κάνουμε «ποδαριές», για να υποδεχτούν τα χωριά μας το Πάσχα «φορώντας τα καλά τους».
·         Κυριακή 19 Μαΐου καθαρίζουμε φυσικές περιοχές (ακτές, βυθούς, λίμνες, ποταμούς, δάση κ.α.) στα πλαίσια της πανελλαδικής εκστρατείας «Καθαρίστε Τη Μεσόγειο», του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Έχοντας ορίσει από τώρα τις ημερομηνίες για τις βασικές δράσεις, θα είναι πιο εύκολο για τον καθένα που θέλει, να οργανώσει το πρόγραμμά του ώστε να μπορεί να συμμετέχει.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα σε συλλόγους, φορείς, επιχειρήσεις ή ακόμη και παρέες που το επιθυμούν, να προγραμματίσουν τη δική τους, παράλληλη δράση, στις συγκεκριμένες ημερομηνίες.

Σε αυτήν την περίπτωση, η Εθελοντική Ομάδα Μηλού θα μπορεί να προσφέρει βοήθεια, σε ζητήματα οργανωτικά, πρακτικά, ή σε ό,τι άλλο σας προβληματίσει.

Το σύνθημά μας και για φέτος παραμένει το ίδιο: «Μόνο η δράση μετράει ! Όλοι μας κρινόμαστε απ’ αυτό που κάνουμε και όχι απ’ αυτό που σκεφτόμαστε».

Περιμένουμε τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, αλλά κυρίως τη συμμετοχή σας σε μια κοινή προσπάθεια να χαρίσουμε στο νησί μας την λάμψη που του αξίζει!

Σας περιμένουμε όλους!Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972897104 (Σοφία Ψαθά)
E-mail EOM:  eomilou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου